Mont d’Or klein – 450 gram

15,75

Herkomst
Doubs, Franche-Comté, Oost-Frankrijk.

Smaak
De kaas wordt bijeengehouden door een stuk boombast. Deze bast is gedrenkt in hars en geeft de kaas zijn rokerige aroma. De paté is lobbig tot lepelbaar.

Bijzonderheden
Deze Mont d’Or wordt gemaakt met melk van dezelfde koeien als de Comté. Wanneer de koeien in de zomer buiten grazen, wordt er van die hoge kwaliteit zomermelk Comté gemaakt. Als de koeien ’s winters op stal staan en voornamelijk hooi eten, wordt er Mont d’Or gemaakt. De kaasmaker heet Fabrice Michelin en werkt met de melk van drie boeren in de omgeving. Dit is de oudste vorm van coöperatie in Frankrijk. Boeren en kaasmakers werken al eeuwen op deze manier samen.

Bereidingswijze
Oven voorverwarmen op 180 graden. De kaas inkerven met een mes en een glas witte wijn erover schenken. Mont d’Or afdekken met aluminium folie. Knoflook in de schil ernaast poffen. Let op: niet in de kaas doen! Kleine Mont d’Or 25 minuten, grote Mont d’Or 35 minuten in de oven zetten.

We bezorgen je online bestelling nu ook buiten Amsterdam!

Bezorgen buiten Amsterdam (PostNL Food):
– Elke woensdag voor 15:00 uur besteld is donderdag tussen 17:00 en 22:00 uur in huis
– Bezorgkosten €9,50 (minimaal bestelbedrag 40 euro)

Bezorgen binnen Amsterdam (met onze koelwagen)
– Van di t/m vr tussen 11:00 en 18:00 uur
– Bezorgkosten €6 (minimaal 40 euro, gratis vanaf 75 euro)