Boeren Leidse oud

20 / kg

Herkomst
Warmond, Zuid-Holland, Nederland. Gemaakt door Theo Warmerdam. Leidse sleutelkaas is een zeer traditioneel Nederlands product. Vroeger werd Leidse kaas meegenomen op schepen tijdens de V. O. C. periode omdat het een goede houdbare eiwitbron is.

Smaak
De Boeren Leidse sleutel heeft mager zuivel, maar 30% vet op de vaste stof. Er wordt eerst boter gemaakt van de room en van de magere ‘ondermelk’ wordt de kaas gemaakt. Komijn wordt toegevoegd als smaakmaker en dit kruid heeft ook een conserverende werking. Een zeer traditioneel Nederlands product. Bij echte boeren Leidse kaas staan twee sleutels in de korst gedrukt. Dit zijn de sleutels van Petrus uit het wapen van Leiden. Sint Pieter, Petrus is de beschermheilige van de stad. De Pieterskerk is daar de hoofdkerk. Volgens het evangelie van Mattheüs wordt tegen Petrus gezegd: “Ik zal u de sleutels geven van het Koninkrijk der hemelen…”

Bijzonderheden
Deze kaas is geschikt voor zwangere vrouwen. Deze Leidse Sleutel heeft de Cum Laude prijs gewonnen voor Beste Boeren Leidse in 2015.

Product Price

We bezorgen je online bestelling nu ook buiten Amsterdam!

Bezorgen buiten Amsterdam
– Elke dinsdag voor 15:00 uur besteld is uiterlijk vrijdag uur in huis
– Bezorgkosten €10-15 (minimaal bestelbedrag 40 euro)

Bezorgen binnen Amsterdam (met onze koelwagen)
– Van di t/m vr tussen 11:00 en 18:00 uur
– Bezorgkosten €6 (minimaal 40 euro, gratis vanaf 75 euro)