Coeur Cendré du Gatinais

7,50

Herkomst
Deux-Sevres, Poitou-Charentes, Frankrijk.

Smaak
De smaak van deze kaas is zacht met weinig zuurtonen en een licht zoute nasmaak. Tijdens het verder rijpen ontwikkelt zich een grotachtige smaak. De textuur van het zuivel is glad. De korst is besprenkeld met een laagje as en soms een beetje zachte blauwschimmel.

Bijzonderheden
Deze kaas wordt gemaakt van melk van het poitevine geitenras. Zij zijn bekend om hun volle romige en kruidige melk. Deze kaas is gewikkeld in het blad van een tamme kastanje om te zorgen dat het niet uitdroogd. Dit is traditie in de Poitou regio. De hartvorm is een typisch Normandische vorm voor kaas. Ook de Coeur de Neufchatel en de Coeur Chevre du-Pays-Boulonnais komen uit deze streek. Met deze hartvormige kaasjes verklaarden de Franse meisjes de liefde aan Britse soldaten.

Wissen