Banon a la feuille

8,50

Herkomst
Alpes-de-Haute-Provence, Provence-Côte d’Azur, Zuid-oost Frankrijk.

Smaak
De jonge versie is fris en heeft aardse tonen. Wanneer de Banon volrijp is, wordt het een goed pittige geitenkaas met mineraalachtige toets. De Banon du Village wordt verpakt in een in Eau de vie gedrenkt, gedroogd blad van de tamme kastanje. Het blad geeft smaakt mee, beschermt het kaasje tegen uitdroging en zorgt voor extra ventilatie. De kaas wordt buiten de schaduw aan de noordkant van het huis gerijpt. De kleur van de bladeren en de blauwe schimmelsporen op de korst wijst niet op bederf, maar geeft een idee van rijping en kan zeer pittig uitpakken.

Bijzonderheden
AOC-keurmerk sinds 2003. Daarnaast draagt hij sinds 2007 ook het Europese AOP. Het mag door beide keurmerken alleen nog gemaakt worden in de Provence.

Wissen