Cadeaukisten en Relatiegeschenken

Ben je op zoek naar een kant-en-klare cadeaukist of een relatiegeschenk op maat, neem dan contact met ons op via info@abrahamkef.nl.

Vanaf 25 euro per stuk kunnen wij een houten Kefkist voor u samenstellen. We hebben 2-vaks (1 fles) en 4-vaks (2 flessen) cadeaukisten die wij naar wens rijkelijk kunnen opvullen met kazen, wijn en andere delicatessen.

Ter inspiratie:


Cadeaukist Witte Wijn
€ 29,50

Deze kist is samengesteld op basis van onze witte huiswijn: Les Quatre Fils (Chardonnay). Dit is een volle maar zachte, ongecompliceerde tafelwijn – Vin de Table – uit de Bourgogne. De wijn leent zich perfect voor bekende kazen als Chabichou de Poitou, Camembert, Comté Vieux en Vieux Boulogne.

 


Cadeaukist met Geitenkazen
€ 45,-

Heb je er wel eens aan gedacht om een kaasplank samen te stellen met een speciaal thema? Bijvoorbeeld ‘geitenkaas’? Deze cadeaukist valt onder het mom ‘what grows together goes together’. De Touraine van Chidaine, een mineralige, biodynamische witte wijn met een zweem van vlierbloesem uit de Loire, past onwijs goed bij geitenkazen die in dezelfde streek geproduceerd worden. Een genot!

 


Luxe Cadeaukist Wit: Sancerre
€ 69,50

De bovenstaande cadeaukist kan uitgebreid worden met een luxere wijn zoals de fijne mineralige Sancerre van Cotat, een uiterst elegante, bloemige wijn. Daarnaast worden extra bijzondere geitenkazen aan de cadeaukist toegevoegd zoals een Mothais sur Feuille, een fris geitenkaasje gewikkeld in een kastanjeblad.

 


Luxe Cadeaukist Wit: Vouvray
€ 45,00

De meest geschikte partner voor een mildere kaasplank is een goede witte wijn.

In dit voorbeeld vind je de Vouvray van Francois Chidaine– een volle, mineralige, biodynamische wijn van Chenin Blanc uit de Loire – gecombineerd met Couronne (een kroon-vormige geitenkaas in as), Chaource (een frisse witschimmelkaas), Comté Vieux (een elegante bergkaas uit de Jura) en de Achelse Blauwe (een milde Belgische blauwschimmelkaas).

 


Cadeaukist Rode Wijn (Quatre Fils)
€ 29,50

Een cadeaukist op basis van Les Quatre Fils Aymon (Pinot Noir en Gamay).  Deze soepele en toegankelijke Vin de Table uit de Bourgogne is heel fijn om te drinken naast wat romigere en mildere kaassoorten. Denk bijvoorbeeld aan een fris geitenkaasje, romige Saint Philippe, een boersige Morbier en een vriendelijke blauwschimmelkaas als Bleu d’Auvergne.

 


Cadeaukist Rode Wijn (Lou Gressac)
€ 35,-

In ons wijnassortiment zijn een aantal natuurwijnen te vinden. Deze Vins Naturels bevatten vrijwel geen toevoegingen waardoor de druif en het terroir optimaal tot uiting komen. Vaak is de smaak van deze wijnen ietwat funky en is de neus wat boers. Een cadeaukist kan bijvoorbeeld samengesteld worden uit een sappige Lou Gressac (Syrah) met daarnaast spannende kazen die je misschien nog niet eerder geproefd hebt. Zoals Salers, Ami du Chambertin en Bleu Brebis de Rascalat.

 


Luxe Cadeaukist Rode Wijn (Gigondaz)
€ 55,00

Een geschikte klassieke partner voor een stevige kaasplank is een goede rode wijn. In dit voorbeeld vind je de Gigondas – een prachtig kruidige, rijpe rode wijn uit het Rhônegebied.

 


Cadeaukist Port
€ 35,-

Als je aan kaas denkt… dan denk je al gauw aan Port. In dit klassieke voorbeeld vind je Churchill Tawny Reserve – een caramel-achtige port met als kazen een traditionele Hollandse boerenkaas (bijna drie jaar oud maar desondanks zijn romigheid behouden), Vieux Boulogne, Testun al Barolo (een Italiaanse kaas gemaakt van koe- én geitenmelk, waarvan de korst met de most van druiven bedekt is) en de onovertroffen Stilton van Neals Yard natuurlijk.

 


Cadeaukist Upland Port

€ 39,50

Naast Cadeaukist Port is het ook mogelijk om een kist samen te laten stellen met als basis onze Upland Port – een biodynamische, kruidige dieprode port-achtige uit Zuid-Afrika. De kazen zijn zoals hierboven beschreven.

 


Luxe Cadeaukist Witte & Rode Wijn
€ 89,50

Kun je niet kiezen? Of wil je overdaad en variatie cadeau geven? Dan is een cadeaukist met een witte én een rode wijn met bijpassende kazen, zoetigheden en een worstje, perfect.

In deze kist vind je de witte Bourgogne van Vincent Latour en de rode Bourgogne Epineuil gecombineerd met een Picodon, Chabichou, Saint-Phillipe, Camembert, Morbier, Comté Vieux, Bleu d’Auvergne, vijgenbrood, een trosje moscateldruiven en een Brandt en Levie worstje. Je zou het toch maar cadeau krijgen.

 


Cadeaukist Witte & Rode Wijn
€ 65,-

Naast de Luxe Cadeaukist Witte en Rode Wijn is het ook mogelijk om de cadeaukist samen te laten stellen met onze witte en rode huiswijn Les Quatre Fils.

 


Cadeaukist Bubbels
€ 42,50

Wist je dat goede fles bubbels eigenlijk met heel veel kazen een uitstekende combinatie vormen? Door de frisse bubbels (koolzuur) in de wijn worden de smaakpapillen in je mond extra wakker geschud en komt de smaak van een kaas dus sterker naar voren. Fijn! We hebben een hele mooie crémant in ons wijnassortiment van Marie Vernay (Chardonnay en Alligoté) uit de Bourgogne. Dat maakt een feestelijk cadeau!

 


Luxe Cadeaukist Bubbels
€ 72,50

Ben je op zoek naar een extra feestelijk feestpakket?

De klassieke Champagne van Larmandier, vormt de basis van deze cadeaukist. Deze biodynamische, zuivere Champagne, Blanc de Blancs combineert goed met lichte, frisse kazen en daarom kiezen wij voor de Etoile de Berger (de ster onder de geitenkaasjes), streekgenoten Chaource (een frisse witschimmelkaas) en Langres (een lichtpittige roodflora) en een mooie oude Pecorino om het plateau mee af te sluiten.

 


Cadeaukist als Dessert
€ 47,50

In dit voorbeeld vindt je de Muscat De Beaumes-de-Venise – een chique zoete dessertwijn van Muscat Blanc à Petits Grains druiven gemaakt in de Provence – gecombineerd met Charolais (een volle mineralige geit), Tomme de Brebis (een schapenkaas uit de Franse Pyreneeën), Roquefort van M. Carles (dé Roquefort) en een trosje moscateldruifjes.