Over ons

Abraham Kef: een begrip in Amsterdam sinds 1953

In 1953 opende Abraham Kef zijn winkel in de Marnixstraat te Amsterdam. Abraham Kef was een pionier. Een flamboyante kaasboer en een verhalenverteller, die met zijn Franse kazen een onuitwisbare herinnering heeft achtergelaten in het Amsterdamse kaaslandschap en ver daarbuiten.

In zijn voetsporen beheert Marike van der Werff nu de winkel in de Marnixstraat. In 2014 kwam daar de vestiging in de Czaar Peterstraat in Amsterdam Oost bij, en in het voorjaar van 2017 opende ze haar derde vestiging én een proeflokaal aan het Van der Pekplein in Amsterdam Noord. Kef voert in alle winkels een bijzonder verfijnd en exclusief assortiment kazen. De kwaliteit is gegarandeerd, mede dankzij de expertise van Philippe Olivier, kaasaffineur in Boulogne-Sur-Mer, waarmee Kef al jarenlang nauw samenwerkt.

Philippe Olivier

We werken nauw samen met meesteraffineur Philippe Olivier (sinds 1907). Deze samenwerking is voor ons van grote waarde. Ten eerste heeft Maison Olivier in de afgelopen decennia een netwerk opgebouwd van de meest authentieke en traditionele producenten, een netwerk waar wij toegang tot hebben. En ten tweede verstaan ze bij Olivier de wondere kunst van het ‘afrijpen’ van zachte kazen als geen ander. De kaas die u bij ons koopt, is daarom altijd rijp.